„Tymoteusz Rymcimci” już jest!!!

„Tymoteusz Rymcimci” to tytuł nowego słuchowiska z piękną książeczką wydanego właśnie przez Fundację Z KULTURĄ. Już po raz trzeci najmłodsi będą mieli okazję posłuchać przygód sympatycznego misia Tymoteusza i jego Taty. Spotkają się także z postaciami znanymi z poprzednich części, przebiegłym lisem i przemądrzałą kurą.
Tym razem Tymoteusz postanawia zaopiekować się samotnym Psiuńciem, czemu zdecydowanie sprzeciwia się Tata. Jednak nieustępliwość Tymoteusza i jego wielkie serce, zostaną wkrótce wynagrodzone. Psiuńcio odwzajemni przyjaźń, ratując Misia i jego Tatę z prawdziwych opresji.
Tym i poprzednimi wydawnictwami („ Tymoteusz wśród ptaków” i „Tymoteusz i Mikołajki”) przypominamy i popularyzujemy wspaniałe i oryginalne bajki Jana Wilkowskiego, których bohaterem jest  mały miś Tymoteusz Rymcimci. Utwory te napisane jako sztuki dramatyczne i goszczące ciągle na afiszach teatrów lalkowych, niestety nie są znane szerszej publiczności. Jest to bardzo wartościowa literatura dziecięca, która swoją prostotą i bezpretensjonalnością przekazuje najmłodszym podstawowe wartości takie jak m.in. przyjaźń, odpowiedzialność, troskę o innych.
Forma, w której jest przygotowane słuchowisko, nawiązuje do dawnych, tradycyjnych słuchowisk radiowych. W każdą postać występującą w słuchowisku wciela się inny aktor, dzięki czemu bajka jest atrakcyjna dla młodego słuchacza. Duża rolę odgrywa ilustracja muzyczna i wpadające w ucho melodyjne piosenki podkreślające klimat poszczególnych scen i wydarzeń.
Zapraszamy do SKLEPIKU